Menu
Alışveriş Sepetiniz
600 ₺ & Üzeri Alışverişlerinizde Kargo Ücretsiz!   >> Kampanya Detayları

Çiftlikten Kapıma RSS Feed

26 Eki İŞİME GELEN ÇANTAM...
admin 1 2117
☝️ Sizlerden gelen yoğun istek üzerine; gün boyunca çalıştığı için ve de siparişini evde almaya imkânı olamayanlar adına ortaya koyduğumuz bir yenilikten bahsedelim size... ✌ Artık istediğiniz şekilde sizler de siparişinizi oluşturabilir, servis saatini beklemeden siparişinizi işyerinizde teslim alabilirsiniz. Ürünlerinizi buzdolabına koymanıza ger..
31 Ağu En Doğal ve Taze Gezen Tavuk Yumurtası
admin 0 2303
Yumurtalarımız Serbest Gezen Tavuklardan elde edilir. Serbest dolaşan, istediği kadar güneş gören, merada yılın her dönemi yeşillikler, destek olarak da kimyasal değmemiş topraklarımızda yetişen atalık buğdayımız, arpa ve çavdarımız ile, doyduğu zamana kadar istediği gibi beslenen tavukların, kendi doğal döngüsüne müdahale edilmeden oluşan besleyic..
24 Ağu Adrese Teslim Doğal Çiftlik Sütü
admin 8 7478
Gıda ve tarım bakanlığı onaylı, hastalıktan ari belgeli günlük çiftlik sütüdür, tam yağlıdır.Robot sağım sisteminde hayvanlar sağılır, el değmeden süt soğutma tankına alınan sütler +4 derece soğukta muhafaza edilir, soğuk zincir eşliğinde paketlenerek kapınıza kadar günlük olarak soğuk zincir eşliğinde getirilir.Sağım sistemi full otomasyon olup, h..
24 Ağu Antakya Domates Salçamız Satışta
admin 0 798
Tamamen doğal, ev yapımı kıvamı ve enfes lezzetiyle, kahvaltı ve yemeklerinizin olmazsa olmazına eşsiz bir aday…Yeni sezon, katkısız mükemmel yoğunluk, özel bir üretim ve sonuç olarak ortaya çıkan enfes bir ürün...Mevsiminde toplanan taze domateslerle tamamen ev yapımı katkısız-koruyucu maddesiz şekilde %100 doğal olarak üretilen salçalarımız sofra..
24 Ağu Antakya Biber Salçamız Satışta
admin 0 1156
İsteyenler için tatlı, isteyenler için acılı seçeneğiyle…Yeni sezon, katkısız, mükemmel yoğunluk, özel bir üretim ve sonuç olarak ortaya çıkan enfes bir ürün...Mevsiminde toplanan biberler güzelce temizlenip ayıklanır ve kesildikten sonra güneşte kurutulur.Daha sonra katkı maddesi kullanmadan çekilerek hazırlanır.Yemeklerinizde kullanırken kıvamını..
17 Ağu Çiftlikten Kapıma Ürün Teslimat Şekli
0 1044
Ciftliktenkapima.com‘dan satın aldığınız ürünler depoda / stokta beklememektedir. En hızlı şekilde günlük olarak ilgili çiftlik / üreticilerden temin edilerek Gıda Mevzuatına uygun formda tedarik ve teslimatı sağlanmaktadır.Soğuk tutulması gereken süt, peynir, tereyağı, sucuk, et gibi ürünler İzmir ili içerisinde soğuk zincir sistemli (ThermoKing) ..
15 Ağu Çiftlikten Kapıma Farkı
admin 0 649
Menümüze baktığımızda; özellikle büyük şehirlerde zamanla alışkanlıklarımızın değiştiğini ve hayatın yoğun temposundan dolayı market raflarına mahkûm olduğumuzu görüyoruz. Ayrıca gıda sektöründe yaygınlaşan endüstriyel üretimden dolayı maalesef ki birçok markada; hızlı, düşük maliyetli ürün ve kar amacından ötürü üretilen gıdaların doğallıktan uzak..
15 Eyl Çiftlikten Kapıma’nın Önemi
admin 0 18525
“ÇİFTLİKTEN KAPIMA” NEDEN ÖNEMLİ?Çiftlikten kapıma; hepimiz için hayati önem taşıyan temel gıdalarımızın, özellikle kendi yörelerinde ve en doğal & geleneksel yöntemlerle üretim yapan çiftlik ve üreticiler ile tüketiciyi direkt buluşturmak temeli üzerine kurulmuştur.Çiftlikten Kapıma’ nın en önemli özellikleri;ÇİFTLİKTEN KAPIMA”’ nın kurucusu olan ..
Gösterilen: 1 ile 8 arası, toplam: 8 (1 Sayfa)
Tarama deneyiminizi ve sitemizin işlevselliğini geliştirmek için tanımlama bilgileri ve diğer benzer teknolojileri kullanıyoruz. Gizlilik Politikası .